Sörlidbäckens Binja

Sörlidbäckens Binja är min första hund. Jag köpte henne av Göran Hellström på Sörlidbäckens Kennel uppe i Storuman. Binja har gett mig många oförglömliga uppleverlser i skogen. Finns det gråfågel i området man släpper henne i så är det nästan 100% säkert att den får ta till vingarna för att ta sig upp till någon trygg gren. Hennes bästa egenskaper är nog att hon markerar fågeln otroligt bra, söket och hennes skallgivning under ståndskallet. Om inte jag sköter mig när hon öser på för fullt, så ståndar hon mellan 1½-2 timmar innan hon återgår till mig och undrar va f*n jag inte skjuter för : )
Binja är inte bara en hejjare på att skälla gråfågel, utan hon används även flitigt under dygnets mörka timmar när grävlingarna är ute och springer. Ett perfekt sätt att få igång hennes kondition under sensommaren. Under hösten 2010 kommer
Binja att stå uppe hos Hampus Blomstrand i Umeå. Hoppas att kombination kommer att fungera fint. Bilder och text om Binjas resa uppe i norr läggs ut här på bloggen längre fram.

Binja ståndar grävling en natt i Aug-09