tisdag 8 december 2009

Rådjursjakt

Igår var det rådjursjakt mellan Billingen och B-fors!
Jag, Jonas, Hessy och Frida stack iväg vid 8:00 tiden. 8:30 släppte jag Hessy och upptaget kom på direkten. Drevet buktade bra i ca 1 ½ timme innan i kopplade upp Hessy och tog en kaffe paus
Andra släppet blev med Frida, även hon fick tag i rådjur rätt omgående. Tyvärr så ballade Astron ur när Frida drev för fullt och djuret spikade rakt ut, så det var inte mkt vi fick höra av den jakten. Efter 1 ½ timme var Frida tillbaka.
I och med att Jonas forfarande satt kvar på pass så tog jag med mig Frida in i en plantering för att göra ett sista ryck. När vi nästan hade gått igenom planteringen så skriker Frida i för fulla segel. Jag springer ut till ett ny gjort hygge och passar tänkte jag, för jääklar vad det buktade trångt där inne. Efter 5min drev kom bocken ut på hygget och ställe sig, smällen från hagelpipan kom och bocken fick en jävla fart. Frida låg så tätt in på så jag hann aldrig fram och koppla upp henne, utan drevet fortsatte rakt ner till en sjö som låg 300m väster ut, där Frida tystnade. Jag "snabba" mig ner för att se vad som hade hänt. När jag kom ner så var Frida i full gång att boksera in bocken som låg och flöt 10m ut i sjön.
Inte illa att ha en appoterande drever : )


Ikväll åker jag och Andreas ner till Borås för att jaga hare & rådjur nere hos Pärlan.


Skit jakt på er!!


Bocken som Frida hämtade så snällt åt mig : )

1 kommentar:

Vegard sa...

Nu har jag hittat din blogg. Jag har fortfarande inte köpt någon Garmin. Hittade ingen med riktigt bra "mässpris". Men blir lite osäker nu när jag läser att din har ballat ur ;) Vad fin Majbergets Kalle är.