tisdag 8 december 2009

Jakten på Arnö!

I Söndags var det ju Rå/Grisjakt på Arnö, hos vår förre Näringsminister Björn Rosengren. Tyvärr kunde inte Björn var med under dagen, men vad gör de egentligen när man får jaga på hans 800 hektar ändå : )
Dagens första såt var inte mkt till såt, tanken var att det skulle stå gris inne i en tätt tätt plantering, men icke sa nicke, det var tomt.

Under andra såten blev det lite mer rock´n roll. En av wachtlarna fick strax tag i rådjur, som efter 10min drev sköts av en pass skytt. När hunden var tillbaka hos hundföraren blev de nytt upptag nästan direkt, även detta rådjuret kom i pass, å inte till vem som helst, utan till mig : ) När wachteln hade ruskat runt killingen en stund så återvände den till sin husse.
När hundförarna bara hade 150m kvar i såten så kom det ett riktigt påstick hos en av wachtlarna, rakt framför mig. Efter några sekunders ståndskall så brakade 2 st 60kg grisar iväg, den ena tog kurs emot mig. Grisen hade bra fart på benen så här gäller det å ligga aningen framför tänkte jag, MEN precis i skottet så tvärstoppa grisen, och smällen tog i backen framför. Anledningen till att grisen stoppa upp var nog att den fick se rådjuret jag sköt tidigare.
I tredje såten hade Cooper tag i en grupp grisar som gick ur såten nästan direkt.
Nya tag på Anrö längre fram får vi hoppas!

Tack för jakten, boendet å käket Micke : )

Skit jakt


Färskt bök nästan överallt på ön

Inga kommentarer: